2.3.07

[tema]RESIDUS. EINES PER ACTUAR

ERRATA relacionada amb aquest article.

Menys del 5%. Aquest és el desolador percentatge de residus recuperats a la ciutat de Barcelona, segons diu la pàgina del Centre de Recursos Barcelona Sostenible. Dels altres, el 10% s’incineren i el 85% acaba directament a l’abocador del Garraf. Dels residus aprofitats, una part sobre cinc es redueix a compost i la resta es recicla.


La recollida selectiva i l’aprofitament dels residus són aspectes crucials de la sostenibilitat de les ciutats contemporànies. Per a qui vulgui fer-se una cultura sobre el tema, a la Web hi ha una bibliografia que inclou tant textos divulgatius com obres més tècniques.

Però, el que conta en aquest àmbit és "posar-se les piles" i actuar. Els recursos a la Web són nombrosos. Com, on i quan reciclar a Barcelona? Només cal picar l’enllaç per saber com s’ha d’actuar amb cada tipus de producte. També és important saber quins són els productes reciclats i on es poden comprar. El programa "Hogares verdes" i el seu bloc informen sobre com gestionar la llar de manera sostenible. Finalment qui té exigències especials pot demanar els serveis del Laboratori d’anàlisis dels residus de l'Àrea metropolitana de Barcelona.

Per acabar, una sèrie de recursos institucionals sobre el tema dels residus: