11.6.09

Obesitat, malaltia i rebuig social

VIDEO: Obesitat, malaltia i rebuig social

L’obesitat no és problema estètic; és una malaltia crònica, complexa i multifactorial i que ha estat batejada per l’organització Mundial de la Salut com epidemia del segle XXI.
Hem convocat a Xavier Formiguera, endocrinòleg i president de la Societat Española per a l’Estudi de l’Obesitat, i a Albert Jovell, director general de la Fundació Josep Laporte i president del Foro Español de Pacientes, per dialogar sobre que en sap la ciència avui i com afronten els afectats la seva malaltia i la discriminació que pateixien. A més a més, veiem tres casos de persones amb sobrepes: com els afecta, la seva lluita, que senten.

El cotxe elèctric, aire fresc per Barcelona?

VIDEO: El cotxe elèctric, aire fresc per Barcelona?

Barcelona és una ciutat massa contaminada i massa sorollosa, segons tots els indicadors de la Unió Europea. Però la millora del model de mobilitat és complexa i té moltes vessants. L?aposta decidida pel cotxe elèctric pot ser el primer pas per donar suport a una indústria en crisi i alhora millorar la vida a la ciutat. Per analitzar tot això, hem convocat a Francesc Dorca, enginyer de telecomunicacions i expert en cotxes elèctrics, i a Antoni Sudrià, professor de la UPC i en l'actualitat responsable de l'àrea elèctrica i electrònica de l'Institut de Recerca de l'Energia de Catalunya. I també sortim de passeig amb un cotxe elèctric per veure realment les diferències.

Jordi Sabater Pi, el científic-artista

VIDEO: Jordi Sabater Pi, el científic-artista

Ara fa uns dies el Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona acollia el lliurament dels premis Jordi Sabater Pi a tres instituts de secundària de Barcelona. L'atorgament d'aquests guardons és una oportunitat per explorar la vida i les aportacions científiques i artístiques d'aquest destacat etòleg català. Persones properes a Jordi Sabater Pi ens expliquen moltes coses i desvetllen algunes anècdotes, i també revivim els millors moments d'una conversa anterior amb el Jordi Sabater Pi.