20.1.07

[tema]NADONS A L'AIGUA!

No tenir por a l'aigua i aprendre a surar pot salvar la vida a un nadó. Tanmateix, la "matronatació" no vol dir només aprendre a no ofegar-se. Al contrari, és sobretot una manera per contribuir al desenvolupament físic i cognitiu dels nadons i per augmentar la seva confiança en ells mateixos, així com l'autocontrol. A més, no és útil només pel nadó, sinó per a tota la família.

Però, el que no s’ha de fer és "llençar el nadó a l'aigua" i esperar que s’espavili. Els experts no es posen d’acord respecte a quina és l'edat en què un nen o una nena poden començar a nedar. A més, la piscina pot ser un ambient poc saludable per als més menuts.

A Barcelona, hi ha uns quants centres prestigiosos. El Lenoarmi va ser pioner i segueix sent una referència respecte a la natació per a nadons. També el Nabel ofereix cursos de qualitat. Els últims anys, s'han multiplicat els centres que ofereixen aquesta opció, tant els públics com els privats. Tanmateix, al moment de triar el centre de matronatació, cal seguir una llista de recomanacions per valorar la qualitat del centre.

Per al qui vulgui aprofundir sobre aquest tema, hi ha diversos llibres de qualitat al mercat:

2 comentarios:

Dr. Santi dijo...

oy el Dr. Garcia-Tornel, entrevistado en este programa. Sólo un par de precisiones:
Dije erróneamente la concentración de cloro. En las piscinas para niños debe ser de 0.4-0.6% y se debe controlar el pH.

Entre los mejores métodos de mantener una piscina bien preparada para bebés es por medio de la ionización del agua. Con este sistema, como en Lenoarmi, hay todavía lo tienen pocas piscinas

Lola dijo...

A mi la natación me parece algo muy positivo para los bebés, de hecho el cole Orgaz al que llevo a mi hija desde que tenía un año, lo recomienda. Y los peques van encantados.