8.2.07

[tema]GATS CONTRA OCELLS A BCN?

Els gats de carrer representen un perill per als ocells de Barcelona? Hem rebut uns quants missatges que diuen que sí (els pengem aquí sota). Esteu d'acord?

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Els gats són animals de companyia encantadors i adorables però són extraordinaris caçadors que rarament perden els seus instints depredadors. Llurs amos haurien de ser conscients de què els seus gats, quan estan de picos pardos, cacen molts animals salvatges (petits mamífers, rèptils, ocells i invertebrats). Al Regne Unit es va estimar que els gats són responsables de la mort de més d'un milió d'ocells cada any. A l'illa Stephens (Nova Zelàndia) el gat del farer va ser responsable de la desaparició dels darrers individus que existien d'una espècie d'ocell a les acaballes del segle XIX.

Anónimo dijo...

És cert, l'impacte dels gats sobre els animals salvatges de petita mida (talps, musaranyes, ocells, etc) és molt gran. Hi ha estudis al Regne Unit que estimen que maten més d'un milió d'ocells cada any. Els gats són una de les principals causes d'extinció de l'avifauna en illes, juntament amb les rates, les cabres i les serps. Jo sóc un enamorat dels gats (tinc dos), però s'han de tenir dintre de les cases i evitar que la gent els doni de menjar als carrers.

Núria dijo...

Santi, tu mateix et contradius quan expliques l'impacte dels gats ferals i demanes que la gent no els doni de menjar. Són precisament les colònies controlades de gats en què estan alimentats quan disminueix el risc que cacin per subsistir.

Anónimo dijo...

Hi ha molta informació de l'impacte dels gats sobre la fauna. A tall d'exemple, algunes pàgines web amb informació sobre el tema (una d'Anglaterra, una d'americana i una del mateix govern australià):

http://www.abdn.ac.uk/~nhi775/cat_predation.htm
http://wildlife.wisc.edu/extension/catfly3.htm
http://www.environment.gov.au/biodiversity/invasive/publications/cat/index.html