8.2.07

[tema]UN SAFARI PER LA BARCELONA CIENTÍFICA (II)

A l’Einstein d’aquesta setmana hem explorat un altre aspecte de la naturalesa de Barcelona: la gran comunitat de gats que hi viu. Aprofitem l’avinentesa per proporcionar un nou vademecum, més complet respecte al precedent, dels recorreguts naturalísitics, científics i tecnològics que es poden fer per la ciutat.

Per començar, unes bones guies per portar a la ma durant les passejades científiques per Barcelona:
  • Guia de natura de Barcelona", de Margarita Parés, publicada per l'Ajuntament i per Lynx.
  • "Passejades per la Barcelona científica", de Xavier Duran i Mercè Piqueres, publicada per l'Ajuntament de Barcelona.

Mereix la pena donar un cop d’ull a les activitats dels centres que organitzen normalment passejades i visites guiades: el Jardí Botànic, el Museu de Ciències Naturals , el Centre de Recursos Barcelona Sostenible , l’ Observatori Fabra , la Casa Elizalde , el Centre Català d’Educació Ambiental i el CosmoCaixa.

Uns recorreguts per descobrir la naturalesa de Barcelona són:

Per fer-se una idea del patrimoni científic de Barcelona es poden seguir aquests camins:



Perquè una gran ciutat com Barcelona pugui funcionar, calen unes grans infraestructures tecnològiques:




Finalment, qui vulgui estar al dia de les activitats científiques que es desenvolupen a Barcelona, no ha d’oblidar mirar el calendari Ciència@BCN del bloc de l’Einstein a la platja!

1 comentario:

Anónimo dijo...

Heu esmentat el llibre "Passejades per la Barcelona científica", publicat per l'Ajuntament de Barcelona, i del qual sóc coautora. Val la pena tenir en compte que és a punt de sortir-ne una nova edició: està ja imprès i en fase d'enquadernació. Si algú tingués interès per aquest llibre, que demani l'edició de 2007 (o potser 2006; no recordo quin any duu, però que no sigui anterior a 2006), que té molts canvis sobre l'anterior edició.